Tuesday, May 22, 2007

er tegen aan.

Ik neem geen lichtvaardige beslissingen. Nooit. Maar iemand moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Ik heb besloten om er tegen aan te gaan. Ik heb het nu al gezegd tegen Emma, wat niet echt helpt, dus wat moet ik doen... nog harder tegen aan gaan. Hoe weet ik nog niet, maar er dient zich wel iets aan. Steve zal wel in de fout gaan. En, hoera, Nils is back in the house, hij zal zeker een positieve invloed op Emma hebben. Velen zullen dit een verkeerde beslissing vinden. Maar ik vind het al te gemakkelijk om te zeggen "laat ze doen, ze ondervinden wel.." Op die manier zijn al veel mensen in hun ongeluk gelopen terwijl er vrienden stonden op te kijken. En nadien de handen in onschuld wassen. Neen, verantwoordelijkheid ontlopen onder het mom van niet te willen bemoeien is een gemakkelijkheids oplossing! Vrienden, broers en zussen... moeten elkaar durven tegen houden. Al is dit een vechtscenario. Dit geldt voor alles trouwens. Ook in de maatschappij of in de politiek. Een man wordt niet doodgeslagen op een bus of tram als de anderen durven rechtspringen en zich wel bemoeien ipv opzij te kijken!

4 comments:

Anonymous said...

Heyy Ignace!

Vin da harstikke goe wat ge aan het doen bent! Ge heb wel lef!

Groetkes Anne

Anonymous said...

Hoikes Ignace

Toekijken terwijl iemand in zijn ongeluk loopt? Mjah, je kan niet meer doen dan je best. Het ligt nog steeds aan Emma wat ze doet. Ze zal het je niet in dank afnemen als je nog harder bemoeit. Je kan je mening zeggen, wat zij ermee doet, is aan haar.
Trouwens dat vb met de bus in je bericht, je kan zoveel doen als je wilt, maar je zal toch eerst denken aan je eigen leven... Ik denk niet dat jij al in zo'n situatie hebt gezeten, anders zou je wel iets anders zeggen.

Anonymous said...

Ignace,
geloof je je eigen leugens? Blij zijn dat Nils terug is??? Emma willen helpen???
Help haar en laat haar gerust!

Anonymous said...

Ignace, altijd proberen de redder en onschuldige uit te hangen, maar zou je niet beter in je eigen boezem kijken (figuurlijk). Je hebt meer op je geweten dat je wilt toegeven en door te zwijgen kwets je Emma nog meer!!!