Thursday, May 17, 2007

dit moet gezegd worden.

(Met schaamrood op de wangen wegens de dt-fout zal ik nu dubbel en dik oppassen. Excuses daarvoor. Ben altijd beter geweest in wiskunde en techniek. Taal was niet mijn beste)

Terzake! Ik weet wat ik gezien heb en waar Steve mee bezig is. Kan ik dit voor Emma verzwijgen? Uiteraard zal zij (en iedereen trouwens) weer denken dat ik stokken in de wielen probeer te steken. Maar is het als goede vriend, niet op de eerste plaats uw plicht, om uw vriend(in) te behoeden, te waarschuwen, voor onheil? Ook al keert zich dat eigenlijk tegen u. Wat primeert: het welzijn van de vriend of uw eigen positie als vriend? Ik ga er van uit dat echte vriendschap overeind blijft ongeacht de tijdelijke conflicten. Ik zou liever hebben dat mijn vriend mij kwetst met een vreselijk nieuws dan dat hij of zij zwijgt en mij blind in het ongeluk laat lopen.

14 comments:

Liefje said...

Misschien moet je er eens met Birsen over praten, die staat toch nog dichter bij Emma dan jij en Emma zal het misschien ook makkerlijker aannemen als jullie het haar samen vertellen.

Anonymous said...

Hallo Ignace,
wij zitten hier in dezelfde situatie en ja wij hebben het gezegd en het is niet zo goed uitgedraaid. Maar we hopen dat ze het uiteindelijk aanneemt en begrijpt waarom we het gezegd hebben. Veel succes!

Anonymous said...

Amaai.

Hanne said...

je hebt het nu al gezegd dus ja,
nu is er niets meer aan te doen.
Emma wou je niet geloven, wat ik wel begrijp. Je hebt het in elk
geval met de beste bedoelingen gezegd. En Steve is inderdaad niet de geschikte persoon voor Emma.
Maar denk nu niet dat jij kans maakt!

Angeldust said...

Helemaal mee eens... nu kan je je later niet verwijten dat je niets gedaan hebt om Emma te beschermen...

Maaike said...

Ik denk dat, nu emma weet dat je de waarheid zei, ze wel zal begrijpen dat je een echte vriend bent. Alhoewel, als echte vriend zou je haar haar geluk met Steve gunnen, en niet telkens de mannelijke collega's die Emma tof vindt, weg proberen pesten. Eerst gedaan met Nils Oscar, door die boot voor hem te zoeken, en nu via Myra Steve weggekregen... Ignace toch, zou je zo voor een zus zorgen, of voor iemand waarop je verliefd bent? Ik begrijp je bezorgdheid over Steve, maar stop met het hef in eigen handen te nemen, en breng Emma gewoon op de hoogte. Dan zou je een veel betere vriend voor haar zijn ....

lapetitefolle said...

ignace toch
zie je dan niet dat al je betuttelingen en opdringerigheid een negatief effect hebben op emma. je bent gewoon geen party voor haar. geef die steve aub een kans. zelfs een zus moet je af en toe eens iets stoms laten doen. of erger nog, samen iets stoms doen! (al is dat hier niet meteen van toepassing)

trouwens, wanneer zou je dat aan marc beloofd hebben? dat lijkt me iets om aan een mens die op sterven ligt te vertellen of iemand die van plan is voor lange tijd te vertrekken. maar daar heb je vast een HEEL logische verklaring voor.


niet?

Anonymous said...

Hij zou dat gezegd hebben toen hij op Emma moest babysitten in den tijd (als ik me dat nog goed herinner)

Anonymous said...

sorry hoor Ignace, dat 'k het u zo moet zeggen, maar stop nu toch eindelijk eens met u te moeien met Emma haar leven.
Eerst Nils Oscar wegjagen en nu Steve...

Wat een "broer" zijt gij, dat ge Emma nix geluk gunt...

Anonymous said...

HEy,

ze hebben hier allemaal wel hun zegje, ik wil het mijne ook doen, al is het maar om mijn eigen gedachten te kunnen ordenen. Ignace, ik denk dat iedereen een beetje instaat voor zijn eigen, voor zijn eigen geluk. Je moet dus ook aan jezelf denken, jezelf verzorgen, zelfstandig zijn, dat hoort allemaal bij elkaar.
Je bent misschien bezorgd om Emma maar je kan niet zo ver gaan dat je jezelf daarvoor in 'gevaar' brengt (de mensen op antenne hebben echt een gedacht dat je zo'n een beetje haar schaduwer bent, je bent te bezorgd om mooi over te komen). Het is aan jou om ook wat van je leven te genieten, zonder dat dat geluk van emma of iemand anders afhangt, zorg voor jezelf, ga ze niet uit de weg nu, maar haal eens diep adem en probeer meer met je eigen leven bezig te zijn. Tot zover krijg je hoogte van wat je zelf leuk vind en van hoe leuk je wel bent!

Nadja said...

Hallo Ignace,

Reeds lang vind ik je wat een "louche" persoon, maar hoe vaker ik aan die "VRIEND ???" denk dat die "Kroon" naar Emma verstuurde... en door al je constante tussenkomsten. Jij weet nu en ziet nu altijd alles. Ik vraag mij met de dag meer en meer af dat jij niet in 't complot zit omtrent de dood van Emma's vader ?
Ik wacht vol nieuwgierigheid op je antwoord Ignas !!!
Slaap zacht...???

May 22,2007 0:15 AM

sokke said...

Ignace,
Je bedoelt het misschien goed voor haar maar doe je het voor haar als zus of omdat je jaloers bent ...

Anonymous said...

Als je misschien emma's familie met rust had gelaten dan was het allemaal zo ver niet gekomen... Ik vraag me af wanneer je ervoor zal moeten betalen

Anonymous said...

ja